Прем'єр прогнозує зростання вартості сільгоспземлі у п'ять разів за десять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр прогнозує зростання вартості сільгоспземлі у п'ять разів за десять років

Аграрний ринок
744
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль очікує, що відкриття в країні ринку землі за десять років принесе $85 млрд додаткового ВВП, а середня вартість землі за 1 га зросте вп’ятеро.
“Україна недовикористала свій земельний потенціал на $85 млрд. 29 років вільне розпорядження землею було обмежене, значить, її цінність була занижена в рази. За цей час у держави зникло понад 5 млн га землі. Розвиток зрошення та інвестиції в сільське господарство сповільнилися на десятиліття, а частково і зовсім зупинені”, – сказав прем’єр під час презентації аудиту української економіки та векторів економічного розвитку до 2030 року в п’ятницю.
За словами Шмигаля, ВВП України за десять років отримає до $85 млрд від розвитку ринку землі, а середня вартість землі за 1 га збільшиться практично вп’ятеро.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за останні 10 років Україна недоотримала трильйон доларів ВВП. Причиною цього став нереалізований потенціал.
  • Також за словами Шмигаля, інвестиційний потенціал України – це 63 млрд дол. Наш регіон є досить привабливим для інвестицій у цілому, але повз Україну за ці майже 30 років пройшли десятки мільярдів доларів інвестицій.
  • Офіційне видання Верховної Ради “Голос України” опублікувало закон про відкриття ринку землі, який депутати ухвалили 31 березня, Президент Володимир Зеленський підписав 28 квітня.

Закон про землю – що потрібно знати звичайному українцю

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас