Міжбанк: П'ятниця збереже інтригу з курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: П'ятниця збереже інтригу з курсом

Валюта
803
П’ятниця на українському валютному ринку збереже певну напругу серед учасників торгів і продовжить інтригу щодо подальшого курсоутворення навіть незважаючи на ефект закінчення тижня. Основних причин дві:
Із зовнішніх – близька розв’язка президентських перегонів у США з подальшими двома сценаріями – або сторона, що програла, оскаржує результати і відбувається продовження політичного шоу з постійною лихоманкою фондового та інших світових ринків, або – все проходить досить спокійно і тоді ринки швидко заспокоюються. Поки ж на невизначеності золото вчора злетіло і на момент написання статті коштує близько $1942 за унцію, подорожчало срібло до $25,2 за унцію, періодично лихоманить ринок нафти, а курс пари євро/долар перебуває в межах 1,1836 долара за євро. При цьому ризик моментальної зміни всіх цих цінників на політичних новинах в США зберігається, а вчорашні рішення ФРС США про збереження процентних ставок особливо на ринок не вплинули. Для валютного ринку України невизначеність в США “небезпечна” в частині поводження євро відносно долара, а значить, і для гривні відносно євровалюти. Коливання євро боляче “б’ють” по всім українським компаніям, що працюють з країнами ЄС.
З внутрішніх – вчорашнє несподіване падіння долара на нашому міжбанку. Просідання котирувань американської валюти відразу на 22 копійки до 28,20/28,225 гривень до кінця дня – починає провокувати частину відкладеного попиту у покупців. На побоюваннях короткостроковості здешевлення валюти – вони можуть сьогодні вийти на ринок з купівлею і швидко знову своїми діями підняти котирування. З іншого боку – ті, хто досвідченіший, все-таки зачекають, чи не просяде курс і далі, і лише потім прийматимуть рішення про свої дії на міжбанку цієї п’ятниці. Не варто забувати і про тих нерезидентів, які мають достатні запаси гривні та просто періодично виходять на торги з купівлею в той момент, коли курс їх влаштовує. Невизначеність поведінки сьогодні як покупців, так і продавців – продовжить створювати нервозність серед місцевих гравців на торгах, а також їхні періодичні масовані виходи на ринок, що буде впливати на курсовий тренд протягом сесії.
При сприятливому розвитку подій (надлишку пропозиції валюти) ми знову побачимо НБУ з купівлею долара на міжбанку.
За нашими прогнозами цієї п’ятниці обсяг операцій на міжбанку складе до $140-170 млн при укладенні до 450-560 угод.
Курси міжбанку за нашим прогнозом 6 листопада буде в межах: долар – коридор 28,15 – 28,38 гривень, євро – коридор 33,20 – 33,65 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,20 / 28,22
євро – 33,35 / 33,38
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас