Банківський сектор України перебуває в групі максимального ризику - S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський сектор України перебуває в групі максимального ризику - S&P

Казна та Політика
1168
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings віднесло банківський сектор України до групи 10 за рівнем галузевих і країнових ризиків (BICRA).
Про це повідомила пресслужба агентства.
Відзначається, що відповідно до градації BICRA країни поділяються на групи в залежності від рівня ризиків їх банківських секторів — від групи 1 (країни з найменшими ризиками) до групи 10 (країни з найбільшими ризиками). Крім України в групу 10 за класифікацією BICRA входять Республіка Білорусь, Туніс, Шрі-Ланка і Нігерія.
В агентстві перерахували основні фактори, що визначають ризики банківського сектора України, віднісши до позитивних більш високу якість банківського нагляду і регулювання і відносно високий рівень передбачуваності; стабільний профіль фондування, а також прийняття банківського Закону.
Що стосується негативних факторів, то в S&P відзначили дуже низьку якість активів, особливо в державних банках; низькі показники добробуту населення в міжнародному контексті, а також низький рівень корпоративного управління та прозорості внаслідок значної частки «тіньової» економіки та широкого поширення корупції.
“На нашу думку, рівень галузевого ризику для українських банків знизився в останні 5 років, але залишається дуже високим у міжнародному контексті. Ми вважаємо, що якість банківського регулювання та нагляду підвищилася протягом останніх п’яти років у період діяльності нового керівництва Національного банку України. НБУ прагне зберегти незалежність, попри політичний тиск, і привести український режим регулювання у відповідність зі стандартами ЄС”, – сказано у звіті агентства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас