Як зняти арешт на рухоме та нерухоме майно боржника - поради Мін'юсту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зняти арешт на рухоме та нерухоме майно боржника - поради Мін'юсту

Особисті фінанси
1306
В порядку забезпечення позову чи в рамках виконавчого провадження часто накладається арешт на рухоме та нерухоме майно боржника.
Як пише Мін’юст на сторінці у FACEBOOK, у разі завершення виконавчого провадження він знімається, скасовуються інші вжиті виконавцем заходи примусового виконання рішення, а також провадяться інші дії, необхідні у зв’язку з завершенням виконавчого провадження.
Що робити. Особа, яка вважає, що майно, на яке накладено арешт, належить їй, а не боржнику, може звернутися до суду з позовом про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту.
У разі прийняття судом рішення про зняття арешту з майна – він знімається за постановою виконавця не пізніше наступного дня, коли йому стало відомо про такі обставини.
Терміни зняття арешту. Виконавець зобов’язаний зняти арешт з рахунку боржника не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від банку документів, які підтверджують, що на кошти, які знаходяться на рахунку, заборонено звертати стягнення згідно із Законом “Про виконавче провадження”.
З майна боржника може бути знято арешт за постановою начальника відповідного відділу державної виконавчої служби, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, якщо виявлено порушення порядку накладення арешту, встановленого цим Законом.
За умови наявності письмового висновку експерта, суб’єкта оціночної діяльності, суб’єкта господарювання щодо неможливості чи недоцільності реалізації арештованого майна боржника у зв’язку зі значним ступенем його зносу, пошкодженням або в разі якщо витрати, пов’язані зі зверненням на таке майно стягнення, перевищують грошову суму, за яку воно може бути реалізовано, арешт з майна боржника може бути знято за постановою виконавця.
В усіх інших випадках арешт з майна чи коштів може бути знятий за рішенням суду.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас