НБУ назвав суму виплат за зовнішнім держборгом наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав суму виплат за зовнішнім держборгом наступного року

Казна та Політика
1230
Виплати Уряду України за зовнішніми зобов’язаннями в 2021 році перевищать 5 млрд доларів. Разом із закладеним значним дефіцитом бюджету це потребуватиме значного фінансування, у тому числі зовнішнього.
Про це йдеться в Інфляційному звіті Національного банку України (НБУ) за жовтень 2020 року.
“Подальша співпраця з міжнародними партнерами забезпечить більш низьку вартість нових залучень, стабільний доступ на світові фінансові ринки, навіть в умовах несхильності інвесторів до ризику, що буде знижувати потенційні ризики для макрофінансової стабільності”, – йдеться в огляді.
Як наголошується в документі, із завершенням III кварталу 2020 року Україна успішно пройшла пік виплат за зобов’язаннями державного сектору. Так, за січень-вересень 2020 року за зовнішніми зобов’язаннями з урахуванням процентних платежів урядом було виплачено понад 5,5 млрд доларів, з них 3,1 млрд доларів – у III кварталі.
“Успішному проходженню пікових виплат 2020 року сприяла співпраця з міжнародними фінансовими організаціями (МФО), завдяки чому Україна протягом січня – вересня отримала близько 3 млрд доларів офіційного фінансування”, – йдеться в документі.
Крім того, на тлі підтримки з боку МФО і більшої макрофінансової стійкості в порівнянні з попередніми кризами уряд двічі вдало виходив на ринки єврооблігацій, додали в НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас