Обираємо ламінат залежно від його класу зносостійкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Обираємо ламінат залежно від його класу зносостійкості

Особисті фінанси
1772
Нерідко виробники ламінату акцентують увагу на тому, що ламіновані покриття можуть монтуватися у всіх видах приміщень, незалежно від рівня вологості й експлуатаційного навантаження. І це дійсно правда, але тільки за умови, що ви плануєте купити ламінат певного класу зносостійкості. Далі ми розберемося, що таке класи ламінату, і де купити ламінат у Києві найвигідніше.
Обираємо ламінат залежно від його класу зносостійкості
Якого класу краще купити ламінат?
Ви плануєте ремонт і шукаєте новий ламінат для будинку або комерційного закладу? Перед покупкою ламінованих покриттів важливо визначитися, для якого саме приміщення вам потрібна нова підлога. Обирати ламінат слід не тільки за кольором і малюнком, а також з огляду на показники вологості та рівень прохідності в будинку або квартирі. Виробники ламінату маркують упаковки з матеріалами спеціальними цифрами – це вказаний клас зносостійкості від 31 до 34. Що це означає?
За класом ламінату можна з’ясувати, яка у матеріалу ступінь стирання, звукопоглинання, вологостійкості та міцності. Всього виділяють 4 класу зносостійкості ламінованих покриттів:
  • 31 клас – призначений для використання у приміщеннях із мінімальними експлуатаційними навантаженнями. Ламінат 31 класу відрізняється невеликою товщиною панелей близько 7-8 мм. Вибирайте даний клас, якщо збираєтеся купити ламінат для спальні, комори, вбиральні.
  • 32 клас – рекомендується вибрати для укладання в приміщеннях із середнім ступенем прохідності. Найчастіше споживачі вибирають 32 клас для домашнього користування: в дитячій, вітальні, робочому кабінеті.
  • 33 клас – покриття для підлоги для приміщень із підвищеним експлуатаційним навантаженням. Цей клас визнаний універсальним, ідеально підходить для більшості житлових або комерційних приміщень: для коридорів, передпокої, офісу, навчальних закладів. Ламіновані плити 33 класу відрізняються найкращим співвідношенням ціна/якість. Середній термін експлуатації, не вимагаючи заміни або ремонту, становить не менше 7-10 років.
  • 34 клас – ламінат із підвищеною міцністю та зносостійкість. Краще рішення підходить для оформлення приміщень із підвищеним навантаженням: спортивних залів, танцювальних студій, торгових приміщень, кафе, супермаркетів.
Зверніть увагу, що для кухні та інших приміщень з підвищеною вологістю слід обирати ламінат 33-34 класу з позначкою «стійкий до вологи». Такий ламінат додатково оброблений захисними засобами, не вбирає та не пропускає воду, зберігає свої розміри та форму навіть за умови різкого коливання температури й рівня вологості. Стійкий до вологи ламінат підходить для укладання на кухні, у ванній кімнаті, санвузлі, на балконі та в підвальних приміщеннях.
Ззовні ламінат усіх класів немає істотної різниці, хіба що візуально можна помітити різну товщину панелей. Однак внутрішня структура всіх класів відрізняється. Ламінат 33-34 класу додатково містить водонепроникний шар.
Де вигідно купити ламінат в Києві?
Магазин «Центр Дверей» пропонує широкий асортимент ламінату від провідних європейських виробників за найдемократичнішими цінами. Ми відібрали найкращі зразки ламінованих покриттів в різних стилях, щоб наші покупці могли тривалий час насолоджуватися якісним і красивим новим підлогою.
Наші консультанти допоможуть підібрати відповідні покриття для підлоги для будь-яких приміщень. На всі матеріали надається тривалий гарантійний термін.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас