Димові шашки і "квиток" до Ростова: під КС зібралися незадоволені рішенням суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Димові шашки і "квиток" до Ростова: під КС зібралися незадоволені рішенням суддів

Казна та Політика
524
Сьогодні, 30 жовтня, біля будівлі Конституційного Суду на вул. Жилянській проходить акція “Відправимо суддів-зрадників КС до Ростова”. За словами організаторів, вони зібралися, щоб захистити проєвропейський вектор України.
Близько тисячі протестувальників стоять з плакатами і табличками “Суддів КС – за грати”, “Ні бога, ні пана, ні суду”, “Корупційний суд України”, “Зрадники, ви вкрали майбутнє наших дітей”, “Мені соромно бути юристом в такій країні”.
Також учасники принесли валізи і великий банер у вигляді квитка. Далі протестувальники почали кидати димові шашки. За словами очевидців, вони також використовували шумові гранати. Правопорядок біля будівлі КС забезпечують поліцейські.
До того ж під час акції заплановано брифінг, на якому виступлять експерти громадських організацій.
На сторінці акції у Facebook зазначено, що організаторами акції виступають: Центр протидії корупції, рух опору капітуляції, Автомайдан, Фундація Dejure.
“Своїми рішеннями судді КС надають індульгенцію для сотень чиновників-корупціонерів, а також ставлять під загрозу безвіз, критично важливу фінансову допомогу від європейських інститутів і європейський напрямок розвитку України”, – зазначають організатори.

Довідка Finance.ua:

  • 28 жовтня через рішення КС Нацагентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.
  • У Європейському Союзі нагадали, що надання фінансової допомоги Україні пов’язане з незалежними, ефективними та вільними від політичного тиску антикорупційними органами.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас