Хто найбільше виграв від запровадження карантину - дані Податкової служби (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто найбільше виграв від запровадження карантину - дані Податкової служби (інфографіка)

Фондовий ринок
1093
Від впровадження в Україні карантину найбільше виграли служби доставки посилок, пошта, приватні освітні установи та компанії, що надають медичні послуги.
Так, за 6 місяців 2020 року (березень-вересень) податкові відрахування поштових операторів та кур’єрських організацій (крім Укрпошти) зросли на 24% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Зросли податкові відрахування і в “Укрпошти”. За березень-вересень Національний поштовий оператор заплатив до бюджету на 34%, або на 303,3 млн грн більше податків. Однак левову частку з них склали дивіденди компанії за 2019 рік, які вона сплатила в червні (202,7 млн грн) і аванс з податку на прибуток 2020 року (36,5 млн гривень).

Під час карантину суттєво зросли податкові надходження від підприємств, що працюють у сфері дошкільної, початкової та середньої освіти (на 13%, 17% та 16% відповідно). І це незважаючи на те, що навчальні заклади під час карантину закрилися мало не в першу чергу.
Хто найбільше виграв від запровадження карантину - дані Податкової служби (інфографіка)
Зростання відбулося і в сфері надання медичних послуг. Починаючи з травня поточного року щомісяця держава від медзакладів отримувала на 7-10% більше, ніж торік.
Хто найбільше виграв від запровадження карантину - дані Податкової служби (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів продовжив 28 жовтня режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня 2020 року. Режим був встановлений у березні 2020 року через епідемію COVID-19.
  • В Україні 26 жовтня набули чинності оновлені зони карантину. “Червона” зона. До зони увійшли: Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Сєвєродонецьк, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас