Міжбанк: збережеться інтрига з поведінки курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: збережеться інтрига з поведінки курсу

Валюта
484
Четвер буде дуже динамічним днем на валютному ринку України і з певною інтригою щодо подальшої поведінки курсу. Причин кілька:
1. Вчорашнє надходження експортерам значних сум відшкодувань ПДВ від держави. Вони отримали близько 5,6 млрд гривень і тепер почнуть їх активно витрачати на фінансування поточних господарських операцій. Крім цього, частина таких компаній виступають не тільки як експортери, а й купують товари і послуги за кордоном. Це перетворює їх і на покупців валюти на міжбанку, що збільшує попит на неї на ринку. Вливання таких великих сум гривні в банківську систему розширюють можливості і спекулянтів “пограти” курсом протягом дня. В цілому цей фактор працює проти гривні на торгах четверга;
2. Завершення звітного періоду. Клієнтам і банкам треба закривати свої угоди на звітну дату, і враховуючи, що залишилося всього два робочі дні до кінця місяця – сьогодні всі будуть поспішати закрити основну частину своїх розрахунків на 1-е число. Це додасть статистики торгів, незважаючи на наближення кінця тижня. За прогнозами 29 жовтня обсяг операцій на міжбанку складе до $160-210 млн при укладенні до 510-630 угод.
3. Ситуація на міжнародних ринках. Через негативну статистику в країнах ЄС по коронавірусу і побоювання подальшого посилення карантинних заходів в Європі – вчора євро просів щодо долара і на момент написання статті перебуває на рівні близько 1,1745 долара. Але і американський фондовий ринок показує негативні результати, що лякає інвесторів. Валютні ралі по парі євро / долар як за рахунок суто економічних факторів, так і за рахунок швидкого завершення президентських перегонів в США, піку політичних пристрастей з цього приводу і лихоманки на фондових світових майданчиках – дають чудовий шанс спекулянтам сьогодні активно попрацювати по євро і на українському міжбанку.
За нашим прогнозом, сьогодні на торги знову виходитимуть великі місцеві компанії і нерезиденти з купівлею валюти, що також посилить тиск на курс і спрацює не на користь гривні. Ми не виключаємо нового виходу Нацбанку з продажем долара для згладжування курсових коливань протягом сесії. Готівковий ринок продовжить орієнтуватися на ситуацію на міжбанку, і періодично власники обмінок будуть міняти свої цінники по євровалюті залежно від поведінки євро на торгах.
Курси міжбанку за прогнозом на четвер, 29 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,30 – 28,55 гривень, євро – коридор 33,15 – 33,70 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,39 / 28,41
Євро – 33,30 / 33,33
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас