В ЄС натякнули на припинення фінансової допомоги Україні через рішення Конституційного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС натякнули на припинення фінансової допомоги Україні через рішення Конституційного суду

Казна та Політика
1940
У Європейському Союзі нагадали, що надання фінансової допомоги Україні пов’язане з незалежними, ефективними і вільними від політичного тиску антикорупційними органами.
Про це йдеться в коментарі представництва Євросоюзу в Україні на запит кореспондента УНІАН.
“Європейський Союз розглядає інститути по боротьбі з корупцією, створені після Революції Гідності на вимогу українського народу, як найважливіший інструмент для перетворення України і для більш тісних політичних і економічних зв’язків з ЄС. Величезна допомога ЄС, в тому числі фінансова, в різних сферах, відповідно безпосередньо пов’язана з антикорупційними органами, які працюють незалежно, ефективно і вільні від політичного чи іншого тиску”, – зазначили в Представництві ЄС.
Також у заяві сказано, що якщо з’явиться запит від української влади, то Євросоюз “буде готовий надати допомогу з обрання шляхів відновлення необхідної правової визначеності, що було також у випадку попередніх рішень Конституційного Суду, пов’язаних з антикорупційними інститутами”.

Довідка Finance.ua:

  • 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі за поданням 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас