Нафтові ціни підвищуються через загрозу урагану в США, Brent - $40,84 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові ціни підвищуються через загрозу урагану в США, Brent - $40,84 за барель

Енергетика
128
Ціни на нафту еталонних марок у вівторок продовжують зростати на тлі повідомлень про наближення до США урагану “Зета”.
Однак, як зазначає Trading Economics, ціни залишаються поблизу мінімального рівня за останні три тижні, до якого вони опустилися напередодні.
Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 17:02 КЧ у вівторок становить $40,84 за барель, що на $0,38 (0,94%) вище ціни на закриття попередньої сесії.
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу підросла на $0,47 (1,22%) до рівня попередньої сесії – до $39,03 за барель.
За оцінками Бюро з питань безпеки та охорони навколишнього середовища Міністерства внутрішніх справ США, станом на понеділок було зупинено близько 16% нафтовидобувних потужностей в Мексиканській затоці.
BP і Equinor підтвердили припинення видобутку на своїх платформах, в той час як Chevron, BHP та інші компанії заявили про евакуацію частини персоналу і можливу зупинку видобутку, повідомило раніше агентство S&P Global Platts.
Очікується, що ураган “Зета” обрушиться на узбережжя штату Луїзіана в середу, пишуть американські ЗМІ.
“Враховуючи траєкторію руху шторму, ми, швидше за все, будемо спостерігати подальшу зупинку видобутку в найближчі дні”, – вважає аналітик ING Уоррен Паттерсон, якого цитує MarketWatch.
Водночас, експерт зазначає, що основна увага ринку залишається зосередженою на новинах про коронавірус. Станом на понеділок середня кількість нових випадків зараження в США за минулі сім днів склала рекордні 69,97 тис. на добу, пише CNBC з посиланням на дані Університету Джона Хопкінса.
Деякі європейські країни посилюють карантинні заходи, щоб стримати поширення захворювання.
Тиск на нафтові ціни також чинить відновлення видобутку в Лівії. Державна нафтокомпанія Лівії National Oil Corp. (NOC) минулого тижня заявила, що планує збільшити видобуток до рівня вище 1 ніж млн барелів на добу (б/д) протягом чотирьох тижнів. Компанія вже збільшила виробництво нафти до 690 тис. б/д порівняно з менш ніж 100 тис. б/д на початку вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас