Прибуток телеком-оператора Ахметова впав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток телеком-оператора Ахметова впав

Фондовий ринок
637
Телеком-оператор Vega, що входить до складу Групи СКМ, що належить Рінату Ахметову, відрапортував про падіння доходів за січень-вересень цього року порівняно з аналогічним періодом роком раніше.
Чистий дохід компанії знизився на 18,1% – до 412 млн грн, а EBITDA – на 37%, до 96, 5 млн грн. У пресслужбі Vega це пояснили “тимчасовим зниженням активності значного сегмента B2B-клієнтів”. Вони опинилися “під впливом досить жорстких заходів протидії пандемії і відповідними карантинними обмеженнями”. У підсумку зменшилися обсяги споживання телекомунікаційних послуг на підприємствах і в офісах.
“Пандемія змусила компанії перейти на віддалений режим роботи, а деякі, як, наприклад, більшість торгових і торгово-розважальних центрів, навіть призупинити діяльність взагалі, що безпосередньо вплинуло на використання сервісів бізнесами”, – зазначили в компанії.
Поряд із зазначеною негативною динамікою оператор відзначив постійне зростання доходів від інтернет-послуг з оптоволоконних технологій (FTTx, GPON).
Порівняно з аналогічним звітним періодом 2019-го дохід зріс на 10% і склав 106,7 млн грн. Від VoIP-телефонії Vega отримала 63, 8 млн грн, що на 42% більше, ніж торік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас