ВАКС відмовився заочно арештовувати Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАКС відмовився заочно арештовувати Януковича

Казна та Політика
375
У Вищому антикорупційному суді заявили, що колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу не обиратимуть запобіжний захід через порушення умов досудового розслідування.
Про це повідомляється на сторінці ВАКС у Фейсбуці.
«Сьогодні, 26 жовтня, слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання прокуророві САП про обрання запобіжного заходу четвертому Президентові України, який переховується від слідства із 2014-го року. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368 ККУ. Причини відмови – порушення правил оголошення підозрюваної особи у міжнародний розшук», – йдеться у повідомленні.
Також, як пояснюють у судовій установі, на час подання заяви про обрання запобіжного заходу органи досудового розслідування не відновили розслідування у кримінальному провадженні, у рамках якого просили обрати Януковичу запобіжний захід, як того вимагає законодавство.
Повний текст ухвали буде складено та проголошено 30 жовтня 2020 року о 16:30.
У суді нагадали, що прокурор САП клопотав про взяття експрезидента під варту в разі його затримання.
Раніше ЗМІ повідомляли, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Януковича у привласненні Межигір’я.
За даними ЗМІ, Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір’я». У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру Януковичу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас