Рахункова палата почала відстежувати витрати на боротьбу з COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата почала відстежувати витрати на боротьбу з COVID-19

Казна та Політика
286
Співробітники Рахункової палати вже почали відстежувати витрати на боротьбу з коронавірусною інфекцією COVID-19.
Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає пресслужба відомства.
За його словами, на сьогоднішній день з державного та місцевих бюджетів на боротьбу з пандемією-19 йдуть мільярди гривень.
“Питання, пов’язані з COVID-19, будуть предметом ретельного вивчення з боку Рахункової палати. Але, щоб не втрачати час, наші фахівці вже роблять все, щоб ідентифікувати можливі ризики, в тому числі, і неефективного використання коштів. Тому була систематизована і візуалізована інформація, яка дозволяє кожному побачити, як витрачаються кошти на боротьбу за пандемією”, — повідомив Пацкан.
За його словами, фахівці Рахункової палати вибирають, систематизують і оперативно оновлюють інформацію про витрати. Тому щодня у вільному доступі кожен може побачити загальну суму витрат на подолання пандемії, загальну кількість операцій, а також які області найбільше закуповують необхідні засоби, які — відстають і багато іншого.
Дані ґрунтуються на інформації про платіжні операції, проведені Державною казначейською службою України на єдиному казначейському рахунку. За допомогою машинних алгоритмів щодня вибираються платіжні транзакції за даними реквізиту “Призначення платежу”, в яких ідентифіковано спрямування коштів на боротьбу з COVID-19.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас