Кращі міста для життя в 2020 році за версією Resonance Consultancy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кращі міста для життя в 2020 році за версією Resonance Consultancy

Світ
1851
Лондон займає перше місце шостий рік поспіль, хоча Brexit і негативно вплинув на якість життя в місті.
Про це йдеться в рейтингу Resonance Consultancy.
Топ-10 міст:
  • Лондон посів перше місце шостий рік поспіль, хоча Brexit і негативно вплинув на якість життя в місті. Місто знаходиться на 5-му місці за кількістю компаній Global Fortune 500, 29-е місце по ВВП на душу населення і 52-е місце по безробіттю. Але нова категорія рейтингу, коефіцієнт Джині, який показав рівність доходів, говорить про тривожну нерівність між багатими і бідними: Лондон займає 149-е місце з 263 міст.
  • Нью Йорк. Хоча репутацію Нью-Йорка і похитнула пандемія, адже саме Нью-Йорк став центром епідемії в США, місто як і раніше, входить в п’ятірку кращих в світі за кількістю компаній зі списку Global 500 (4-е місце).
  • Париж займає 26-е місце в світі за кількістю парків і місць на відкритому повітрі, 2-е місце по доступності аеропортів, 5-е місце за кількістю музеїв (в місті їх понад сотня) і 7-е місце за кількістю пам’яток.
  • Москва. Місто займає 4-е місце за рівнем доступності аеропортів, 14-е місце в рейтингу найбільш популярних міст за останній рік, згідно з рейтингом в Google Пошуку.
  • Токіо. Місто посіло 1-е місце по безпеці, 1-е місце по шопінгу, 2-е за кількістю ресторанів, 3-е за технологіями і 6-е по культурі.
  • Дубай. Місто займає 16-е місце за рівнем освіти в світі, 26-е по шопінгу, входить в десятку кращих з безпеки і погоди, займаючи 8-е місце за обома позиціями.
  • Сінгапур. Займає 30-е місце за кількістю компаній Global 500, 57-е місце за доступністю аеропортів.
  • Барселона входить в десятку кращих міст по природному середовищу та інфраструктурі, займає 3-е місце в рейтингу глобального нічного життя.
  • Лос-Анджелес. 24 ресторани з зірками Мішлен, 9-е місце по кількості check-in в фейсбуці, 10-е за кількістю хештегів Instagram і 5-е місце з пошуку в Google.
  • Мадрид. Місто посіло 22-е місце за кількістю і якістю музеїв, 18-е в категорії «Пам’ятки», 11-е за рівнем культури і 32-е місце з клімату.
Яке місце посів Київ:
  • Київ посів 87 місце в рейтингу кращих міст світу.
При цьому в порівнянні з минулим роком місто піднялося на 52 пункти. У рейтингу The World’s best cities від компанії Resonance Київ зайняв сходинку між Кувейтом (86) і Гановером (88). Зазначено, що в 2019 році Київ посів 139 місце в цьому рейтингу.
Зокрема, столицю описали як архітектурно обдароване, дружнє та креативне місто.
«Київ, столиця України, можливо, не перша європейська столиця, яка спадає на думку, але одна з найяскравіших. Місто — жива енциклопедія слов’янської історії, якій 1500 років. Так само барвистий і тремтячий, як його національний прапор, з будівлями, розфарбованими як українські писанки, і горизонтом, увінчаним золотими куполами, що виблискують на пагорбах від річки Дніпро», — йдеться в описі рейтингу.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас