Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла

Особисті фінанси
884
НАК “Нафтогаз України” оприлюднила оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії, яким державна компанія поставляє газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО).
Про це повідомляється на сайті НАК.
У жовтні ціна газу складе 5 374,10 грн за 1 тисячу кубометрів (без урахування ПДВ та витрат на транспортування). Це на 24,4% більше, ніж у вересні (4 318,99 грн).
Ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах.
За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%.
Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла
Нагадаємо, Нафтогаз до 1 травня 2021 року постачає природний газ для виробників тепла, які підпадають під дію Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867 (із змінами та доповненнями), та уклали відповідні договори постачання природного газу.

Довідка Finance.ua:

  • Споживач газу може обрати собі постачальника і підписати з ним угоду, щоб забронювати собі певний обсяг палива на рік за фіксованою ціною. Це не призведе до втрати субсидії.
  • ПриватБанк запустив онлайн сервіс підписки та керування постачальниками комунальних послуг. За допомогою цього сервісу в Приват24 можна за декілька кліків підключитися до газопостачання від ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Найкращі карти для оплати комуналки 💡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас