В Україну цього тижня привезуть 14 тисяч флаконів препарату від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну цього тижня привезуть 14 тисяч флаконів препарату від COVID-19

Казна та Політика
1345
Заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко заявив, що в Україну прибуде 14 тисяч флаконів препарату “Ремдесівір” для лікування коронавірусу. Поставка здійснюватиметься до кінця цього тижня.
Про це ігор Іващенко заявив під час брифінгу.
“Минулого тижня МОЗ надало дозвіл на ввезення незареєстрованого лікарського засобу “Ремдесівір”, який був закуплений державним підприємством “Медичні закупівлі України” для лікування коронавірусної хвороби… В Україну повинна прибути перша партія цього лікарського засобу, це близько 14 тисяч флаконів”, – сказав він.
Також Іващенко додав, що всього в Україну прибуде 28 200 одиниць лікарського засобу “Ремдесівір”. Його направлять на лікування 4 700 пацієнтів із середньою і важкою патологією перебігу COVID-19.
“Цей лікарський засіб застосовується в багатьох країнах, зокрема в США, Японії, Австралії, країнах ЄС. Цей лікарський засіб входить в їхні протоколи лікування”, – сказав заступник міністра.
Нагадаємо, 18 жовтня головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна вже закупила препарат “Ремдесівір”.
Крім того, Ляшко закликав українців масово вакцинуватися від грипу, щоб уникнути поєднання захворювання з COVID-19.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас