Міжбанк: два фактори робитимуть "погоду" на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: два фактори робитимуть "погоду" на ринку

Валюта
583
У понеділок два основні чинники робитимуть “погоду” на валютному ринку:
1. Початок періоду виплат основних сум відшкодувань ПДВ експортерам на тлі продовження погашення вже прострочених боргів перед бюджетом частиною великих компаній. Протягом цього тижня експортери отримають великі суми відшкодувань ПДВ від держави, що знизить їхній інтерес до продажу валютної виручки і зіграє проти гривні на міжбанку. Але кілька держкомпаній і частина середніх і великих клієнтів з об’єктивних причин ще не закрили всі борги перед бюджетом з податкових платежів, що змусить їх активніше розлучатися з валютою і частково підстрахує гривню на торгах;
2. Швидке наближення кінця місяця. З понеділка по четвер клієнти будуть оперативно закривати свої основні поточні господарські операції по жовтню, щоб потім в п’ятницю тільки “відрихтувати” свої розрахунки з контрагентами на звітну дату. Це збільшить статистику торгів найближчим часом, і за нашими прогнозами 26 жовтня обсяг операцій на міжбанку складе $170 -220 млн при укладенні до 520-670 угод.
Крім цього, вже традиційно тренд на торгах залежатиме від виходів/невиходів нерезидентів з купівлею валюти для фіксації своїх доходів у валюті від операцій з українськими гривневими ОВДП і від можливого виходу Нацбанку на торги з інтервенціями.
Ми не особливо віримо в появу регулятора сьогодні на міжбанку, оскільки перевищення пропозиції долара на ринку зараз не спостерігається. Але НБУ уважно стежить за поведінкою міжбанку і при необхідності може вийти на ринок для згладжування курсових коливань, хоча б з “виховною” метою. Тим більше, що весь минулий тиждень він так і не з’являвся на торгах.
Фактор місцевих виборів вже майже відіграв своє на настроях учасників міжбанку ще в п’ятницю, і сьогодні самі їх попередні підсумки навряд чи зроблять “революцію” на валютному ринку.
Курси міжбанку за прогнозом на 26 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,20 – 28,45 гривень, євро – коридор 33,25 – 33,75 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,31 / 28,32
Євро – 33,51 / 33,52
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас