Виробників енергії з біопалива пропонують звільнити від податку за викиди CO2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробників енергії з біопалива пропонують звільнити від податку за викиди CO2

Енергетика
340
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження спільно з Міністерством енергетики та Біоенергетичної асоціації (UABIO) розробили законопроєкт, який передбачає звільнення підприємств, що виробляють енергію з біопалива, від сплати податку за викиди CO2.
Про це йшлося на онлайн-нараді представників Держенергоефективності, Міненерго, Мінфіну, Державної податкової служби та UABIO повідомляє пресслужба Держенергоефективності.
“Спільно з Міненерго розробили цілу низку законопроєктів, щоб створити сприятливі умови для використання місцевих видів палива. Один з них – звільнення біопалива від податку на викиди CO2”, – зазначив заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко.
Він окреслив важливість законопроєкту для зменшення імпорту газу та активізації вітчизняної біоенергетики і зазначив, що цей документ – ще один крок для розвитку української біоенергетики.
“Враховуючи значний потенціал біоенергетики, ми маємо всі ресурси, щоб зменшити імпорт блакитного палива. Адже кожна гігакалорія теплової енергії, виробленої з вітчизняного біопалива, залишається в економіці країни», – підкреслив Шафаренко.
За словами голови правління UABIO Георгія Гелетухи, сьогодні підприємства, які генерують енергію і спалюють біопаливо, є платниками податку за викиди CO2, що не відповідає світовій практиці, оскільки біопаливо вважається CO2-нейтральним, адже при його спалюванні утворюється стільки двоокису вуглецю, скільки було поглинено рослинами під час росту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас