У АМКУ претензії до семи виробників антисептиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У АМКУ претензії до семи виробників антисептиків

Фондовий ринок
344
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував семи виробникам антисептиків не вводити споживачів в оману шляхом розміщення недостовірної інформації на етикетках своєї продукції.
Про це повідомляє пресслужба АМКУ.
Комітет рекомендував семи виробникам антисептиків припинити дії у вигляді поширення інформації, яка може вводити в оману, внаслідок способу викладу неточних, неповних відомостей у маркуванні продукції та здійснювати інформування споживачів про споживчі властивості продукції власного виробництва способом, який не вводитиме в оману.
Про результати розгляду рекомендацій суб’єкти господарювання повинні повідомити Комітет у 10-денний строк з дня їх отримання.
В АМКУ пояснюють, що прикладами поширення про антисептичні засоби не підтвердженої належним чином інформації, яка може вводити споживачів в оману, є: маркування coronaseptic, попередження вторинного інфікування, пролонгована, тривала антимікробна дія, дія на штами бактерій, стійких до антибіотиків, знищення до 99%, до 100% бактерій і\або вірусів, 100% антимікробна активність.
“Звичайно, можна посперечатися, що навіть одна знищена бактерія становить “до 100%”. Однак поширення цієї або іншої наведеної в прикладах інформації надає неправомірну перевагу в конкуренції таким антисептичним засобам порівняно з аналогічними за складом конкурентами, і може вводити споживачів в оману”, – зазначають у комітеті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас