Скільки гривень на день платять мамам в декреті (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки гривень на день платять мамам в декреті (інфографіка)

Особисті фінанси
1489
Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України зріс на 14,5% за підсумками трьох кварталів порівняно з тим же періодом минулого року.
Він склав 280 грн за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах, яка у загальних випадках триває 126 календарних днів.
За оперативними даними упродовж трьох кварталів Фонд виплатив допомог по вагітності та пологах на загальну суму 3,9 млрд гривень. Зазначимо, у січні–вересні ФССУ фінансував заяви-розрахунки на виплату зазначених допомог, які були подані роботодавцями з грудня 2019 року по вересень 2020 року.
Скільки гривень на день платять мамам в декреті (інфографіка)
Виплата допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах здійснюється Фондом у оперативному режимі упродовж одного робочого дня.

Довідка Finance.ua:

  • Для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України:
  • передати роботодавцю отриманий листок непрацездатності необхідно не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
  • У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи. Фонд перераховує допомогу на підставі отриманої від роботодавця заяви-розрахунку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас