Маск повідомив про рекордний за всіма показниками квартал в історії Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск повідомив про рекордний за всіма показниками квартал в історії Tesla

Фондовий ринок
677
Tesla отримала прибуток за підсумками п’ятого кварталу поспіль, вона досягла нового рекорду – $331 млн, що на 131% більше, ніж в 3 кварталі 2019 року. Період з липня по вересень був «найкращим кварталом в історії» Tesla, сказав гендиректор компанії Ілон Маск в ході телефонної конференції з інвесторами.
Про це повідомляє HighTech Plus.
Tesla накопичила грошову подушку в $14,5 млрд порівняно з $5,3 млрд роком раніше. За всіма показниками компанія знову перевершила очікування аналітиків. Маск також пояснив, що він мав на увазі, коли написав у Твіттері, що Tesla – це насправді набір стартапів.
Звістка про те, що Tesla перевершила очікування аналітиків з Уолл-стріт з доставки і прибутку на акцію, з’явилася ще на початку місяця. На недавніх зборах акціонерів присутні хотіли дізнатися, наскільки саме зросла продуктивність Tesla по електромобілях і акумуляторах. Цифри озвучено: Tesla доповіла про чистий дохід в розмірі $331 млн, виручка за третій квартал склала $8,77 млрд, це на 39% більше, ніж рік тому.
У порівнянні з 2019 роком доходи компанії зросли на 30%. Операційний прибуток також зріс до $809 млн, продемонструвавши маржу в 9,2%. Виробництво акумуляторів в третьому кварталі досягло 759 МВт/год. Попит на домашні системи зберігання енергії Powerwall залишається, як і раніше, високим, зростає інтерес до промислових батарей Megapack.
Але у цих чудових, на перший погляд, результатів є просте пояснення. Tesla знову (як і в попередні чотири квартали) отримала прибуток завдяки доходам від продажів ZEV-кредитів (Zero-Emission Vehicle credit) іншим автовиробникам, які випускають машини з ДВС. У минулому кварталі їх сума склала $397 млн. Тобто виробництво і продаж машин Tesla, як і раніше, збитковий бізнес – і компанія виходить в плюс тільки за рахунок регуляторних механізмів боротьби з емісією CO2.
Втім, ринок продовжує вірити в стратегію Маска – акції Tesla зросли після закриття торгів в середу майже на 4%.
Компанія підтвердила свої плани на поточний рік – поставити клієнтам не менше 500 000 автомобілів. Це на 36% більше, ніж в минулому році.
Маск також повідомив, що будівництво всіх заводів Tesla триває за графіком. Виробничі потужності заводу у Фрімонті були розширені, щоб збільшити виробництво Model 3 і Model Y до 500 000 одиниць в рік. Виробничі потужності заводу в Шанхаї з випуску Model 3 були збільшені до 250 000 автомобілів в рік, а завод під Берліном, що будується, буде готовий почати виробництво в 2021 році. Виробництво вантажівки Tesla Semi також планується почати в наступному році.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас