АМКУ дозволив NOVUS придбати торговельну мережу BILLA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив NOVUS придбати торговельну мережу BILLA

Фондовий ринок
401
Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії UAB CONSUL TRADE HOUSE (мережа супермаркетів NOVUS) придбати 100% частки у статутному капіталі ПІІ «Білла-Україна» у компанії REWE INTERNATIONAL AG (Група REWE).
Про це повідомляє пресслужба АМКУ.
АМКУ під час розгляду заяви на концентрацію встановив, що компанії проводять одночасну господарську діяльність лише на наступних ринках: роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами (окремо) – в межах міст Києва, Борисполя та Ірпеня і надання в оренду (суборенду) комерційної нерухомості під торгівлю в місті Києві.
В комітеті зазначають, що враховуючи, що сукупні частки учасників концентрації на задіяних ринках є незначними, АМКУ прийняв рішення, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому надав відповідний дозвіл.
Нагадаємо, компанія Consul Trade House UAB та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки у статутному капіталі “Білла-Україна”, яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України.
Novus та Billa продовжать працювати у звичайному режимі, виконуючи раніше досягнуті договірні зобов’язання перед партнерами та контрагентами.
Novus входить в литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville і EVT.
На українському ринку Novus працює з 2009 року. Наразі мережа об’єднує 46 магазинів. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 000 кв. м.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас