За 9 місяців СБУ попередила економічні збитки держави на понад 45 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 9 місяців СБУ попередила економічні збитки держави на понад 45 мільярдів

Казна та Політика
199
Із початку року, в межах комплексу заходів з контррозвідувального захисту критичної інфраструктури та економічного потенціалу держави, Служба безпеки України не допустила збитки країни на суму 45,8 млрд грн.
Про це йдеться у повідомленні СБУ.
За матеріалами спецслужби, розірвано 151 збитковий зовнішньоекономічний контракт та відновлено право державної власності на фінансово-матеріальні цінності вартістю 4,9 млрд грн. Оперативники спецслужби попередили виникнення 728 надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури.
Співробітники СБУ також попередили зрив аукціону з продажу держпакету акцій київського готелю «Дніпро», продаж якого поповнив бюджет на понад 1,1 млрд грн. Блоковано протиправний механізм імпорту природнього газу з ЄС, через який організатори ухилились від сплати податків на 150 млн грн. Також попереджено оборудку з незаконної передачі земель Національної академії наук вартістю понад ніж 300 млн грн у постійне користування забудовнику.
За 9 місяців СБУ попередила економічні збитки держави на понад 45 мільярдів
Упродовж року оперативники СБУ викрили механізм вирубки дерев у держлісгоспах, який завдав збитки державі на понад 5 млрд грн, та розкрадання 439 млн грн, виділених на реконструкцію аеропорту Бориспіль.
Загалом у 2020 році за матеріалами СБУ розпочато 1 759 кримінальних проваджень, винесено 106 вироків суду.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас