Білорусь змінила умови в'їзду і транзиту через країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь змінила умови в'їзду і транзиту через країну

Світ
1415
Уряд Білорусі з 22 жовтня 2020 року змінив умови в’їзду і транзиту через країну. Нові правила передбачені постановою №591 від 13 жовтня 2020 року.
Про це пише avianews.
В’їзд з “червоної зони”. Всі громадяни Білорусі, іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають з країн червоної зони, повинні пройти 10-денну самоізоляцію.
Протягом цього строку вони не зможуть виїжджати з країни до завершення терміну карантину. При цьому проходження тесту на коронавірус не потрібно.
Самоізоляції підлягають особи, які слідували транзитом через держави червоної зони, якщо вони не можуть документально підтвердити, що строк транзиту не перевищував 24 годин.
“Зелена” зона. Іноземці та особи без громадянства, які прибувають до Білорусі з країн зеленої зони, повинні пред’явити довідку про проходження ПЛР-тесту на коронавірус російською, білоруською або англійською мовами, який проведено не більше ніж за 72 години до перетину білоруського кордону. За відсутності цієї довідки прикордонники можуть відмовити у в’їзді в країну. Це правило не поширюється на громадян Білорусі, іноземців та осіб без громадянства, які мають посвідку на проживання в Білорусі, що прибувають з країн зеленої зони.
Уряд країни також дозволив транзит через Білорусь іноземцям та особам без громадянства, які прибули з червоної зони, протягом однієї доби. При виконанні цієї умови на таких пасажирів не поширюється вимога про самоізоляцію.
У державній авіакомпанії “Белавіа” додатково уточнили, що пасажири, які прямують транзитом через Білорусь з країн зеленої зони, можуть перетинати кордон без медичного сертифіката і додаткового контролю.
Україна входить до списку країн, включених до Червоної зони, що публікує МОЗ Білорусі.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас