Міжбанк: розрахунки з бюджетом підтримають гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: розрахунки з бюджетом підтримають гривню

Валюта
613
Це четвер пройде дуже динамічно на валютному ринку. Як і раніше часткову підтримку гривні надасть потреба у клієнтів, які вже запізнилися за строками розрахуватися з бюджетом. За нашими даними, частина великих клієнтів (у тому числі і держкомпаній) все ще не закрили свої борги перед державою з податків і зборів і сьогодні продовжать продавати валюту для закриття цих дірок. Це додасть пропозиції на міжбанку.
Водночас – вчорашнє зниження котирувань долара вже починає привертати увагу деяких покупців-нерезидентів, для яких принциповим є купити валюту максимально дешево. Вони сьогодні уважно стежитимуть за трендом на торгах і в разі нового просідання курсу – вийдуть в середині дня з купівлею валюти. Це не дасть гривні істотно зміцнитися навіть у разі ситуативного перевищення пропозиції в першій половині дня. Крім цього, великі експортери вже сподіваються на швидкі надходження основних сум відшкодувань ПДВ від держави і “задешево” продавати валюту не збираються. Лише ті з них, кому час фінансувати свої поточні господарські операції або у кого ще є борги з податків, сьогодні будуть виходити на торги з великими сумами пропозиції.
Протистояння курсових інтересів і поведінка великих гравців будуть сьогодні основним мотиватором для міжбанку. За нашими прогнозами, 22 жовтня обсяг операцій на торгах складе до $195 млн при здійсненні до 530 угод.
Наближення місцевих виборів в Україні, негативна статистика щодо коронавірусу і чутки про подальше посилення карантинних заходів після них, а також продовження валютних ралі по парі євро/долар на зовнішніх ринках (що одразу позначається на курсі євро щодо гривні на нашому міжбанку) – також додадуть можливостей спекулянтам пограти на курсі. Як і раніше, сьогодні вони будуть працювати в трьох основних форматах: 1) “в дві сторони” – з купівлі/продажу долара, євро і рубля на внутрішньому ринку; 2) на різниці готівкового і безготівкового курсів по євро і 3) на парі євро/долар на зовнішніх майданчиках.
Якщо нерезиденти не будуть активно скуповувати валюту, а надлишок пропозиції долара на ринку збережеться – на торги вийде НБУ з інтервенцією щодо його купівлі.
Курси міжбанку, за прогнозом на 22 жовтня, будуть в межах: долар – коридор 28,15 – 28,40 гривень, євро – коридор 33,20 – 33,75 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,24 / 28,26
Євро – 33,49 / 33,51
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас