Україна відновить співпрацю з МВФ за допомогою робочої групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновить співпрацю з МВФ за допомогою робочої групи

Казна та Політика
200
Кабінет Міністрів створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.
Відповідне рішення Кабмін ухвалив 21 жовтня.
Відповідна міжвідомча робоча група – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабміну, який утворений з метою виконання зобов’язань України в рамках програми Stand-by.
Її очолив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.
До складу групи зі сторони Мінфіну також увійдуть заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладені обов’язки заступника голови групи, радник міністра фінансів Юлія Пашко, а також начальник відділу співробітництва з МВФ управління міжнародного співробітництва Міністерства фінансів Дмитро Манцуров як секретар робочої групи.
До кінця 2020 року Україна розраховує отримати $700 млн від МВФ замість двох траншів.
«Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми Stand-by. Відповідно до графіку, в червні було затверджено плани по скороченню NPL державних банків. Також в червні було спрощено процедуру зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми прийняли необхідне законодавство для роботи ДПС та Держмитслужби в якості єдиної юридичної особи. НКРЕКП було прийнято рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи», – повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас