Колишній технічний «єдиноріг» з Китаю продає свій бізнес трохи більше ніж за $1000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній технічний «єдиноріг» з Китаю продає свій бізнес трохи більше ніж за $1000

Фондовий ринок
1511
Дилерський центр Renrenche, який колись був одним з найбільш багатообіцяючих технологічних «єдинорогів» Китаю, продається за ціною трохи більше $1000.
Як повідомляє Bloomberg, пекінський стартап, який підтримували Tencent і Goldman Sachs, ще два роки тому оцінювався в $1,4 млрд. Зараз же компанія запланувала продати свої основні активи за 10 000 гонконзьких доларів ($1290).
Покупцем може виступити 58.com Inc, китайський лідер в області інтернет-реклами. Однак сторони ще остаточно не домовились, і є ймовірність, що угода не буде завершена.
Агентство пише, що продаж може допомогти врятувати платформу Renrenche, яка в останні роки стикається з фінансовими проблемами. Renrenche, заснована у 2014 році, об’єднує споживачів, які бажають продати свої старі автомобілі, а також тих, хто хоче купити автомобіль. Його партнерами є гігант Didi Chuxing, а також такі венчурні компанії, як Shunwei Capital і Redpoint China.
У 2018 році Renrenche завершив фінансовий раунд під керівництвом Goldman Sachs, зібравши $300 млн. Однак жорстка конкуренція в поєднанні з перебоями в роботі під час пандемії швидко виснажили фінансові резерви компанії. Один з її кредиторів, Argyle Street Management Ltd., намагається домогтися виконання наказу про ліквідацію компанії в суді Кайманових островів, де зареєстрована Renrenche, на тій підставі, що компанія не може виплатити близько $15 млн боргу.
Це може ускладнити операцію з 58.com. Угода була відхилена деякими інвесторами, але отримала ключову підтримку з боку Tencent і Didi на зборах акціонерів на минулому тижні. Інвестори як і раніше шукають інші способи виходу з кризи ліквідності Renrenche.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас