На митниці крадуть $250 млн на місяць - ексголова відомства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На митниці крадуть $250 млн на місяць - ексголова відомства

Казна та Політика
1113
Колишній глава митниці Ігор Муратов, який очолював відомство з 27 квітня по 19 серпня 2020 року, в інтерв’ю Вільному заявив про системну корупцію у відомстві.
“Скільки крадуть на митниці сьогодні? За різними оцінками, бюджет втрачає на митниці від 1 до 3 млрд доларів на рік. Це 250 млн доларів у місяць” – стверджує Муратов.
За його словами, в Україні існує тіньовий “офіс контрабанди”, за якою стоїть вище керівництво Митної служби.
“Ми спробували ці гроші перенаправити в бюджет, в якійсь мірі, у нас це вийшло, і де ми зараз? У нас відбирають посади, нас звільняють, нас не пускають на роботу. А ті, хто вибудовує схеми і вертикалі органів – у них все гаразд, вони отримують просування по службі, заробляють гроші і всіх все влаштовує!” – сказав Муратов.
За його словами, боротьбу з корупцією на митниці припинили близько чотирьох місяців тому. Муратов підкреслив, що це було б неможливим без покровительства з уряду.
Відзначимо, Муратов є фахівцем з митного права та з практики його застосування. Є автором низки законів і нормативно-правових актів, спрямованих на спрощення процедур проходження митного контролю.
Очолював один з департаментів митниці, також кілька місяців керував службою.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас