МІУ планує концесію в портах Маріуполь і Рені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МІУ планує концесію в портах Маріуполь і Рені

Технології&Авто
246
Міністерство інфраструктури України планує запуск концесійних проектів у Маріупольському та Ренійському морських портах.
Про це сьогодні під час панельної дискусії “Приватизація і концесія в транспорті 2020-2021: наступні кроки” розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
Чиновник поінформував також, що наразі завершено етап перекваліфікації за проектом концесії залізнично-поромного комплексу Чорноморського морського порту. До торгів допущені дві компанії – EY і Hamburg Port Consulting.
“Наступного тижня ми плануємо провести торги і визначити переможця, який буде надавати консультативні послуги з підготовки ТЕО і конкурсною документацією. А в другому кварталі 2021-го очікуємо оголосити сам конкурс”, – сказав міністр.
Що стосується концесії 1-го і контейнерного терміналів МТП Чорноморськ, як повідомив Криклій, зараз йде відбір юридичних і технічних консультантів для підготовки пре-ТЕО проекту, переможець якого буде визначений наприкінці жовтня і вже з листопада почне відповідну роботу. Сам концесійний конкурс планують провести в кінці 2021 року.
Також глава МІУ поділився найближчими планами щодо реалізації потенційних концесійних проектів в інших морських портах України – в Бердянську, Одесі та Ізмаїлі.
“Уже підготовлений остаточний звіт пре-ТЕО Бердянського морського торгового порту. Ведуться переговори з потенційним приватним інвестором з розробки ТЕО концесії в порту Одеси. Знайдено фінансування на розробку пре-ТЕО концесії морського порту Ізмаїл, зараз йде розробка ТЗ для пре-ТЕО. Також ми плануємо запуск концесійних проектів в Маріупольському та Ренійському морських портах і зараз шукаємо фінансування пре-ТЕО для цих проектів”, – заявив Владислав Криклій.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас