США ввели додаткові санкції проти «Північного потоку – 2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ввели додаткові санкції проти «Північного потоку – 2»

Фондовий ринок
429
США розширили санкції проти російського проєкту газопроводу «Північний потік – 2».
Як йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту США, санкції відтепер будуть застосовуватися в тому числі до компаній, які надають послуги, потужності або фінансування для «поліпшення або встановлення устаткування» суден, які будуть продовжувати будівництво трубопроводу по дну Балтійського моря.
«Ми продовжуємо закликати Росію припинити використання своїх енергоресурсів в цілях примусу. Росія використовує свої трубопроводи для експорту енергоресурсів для створення національної і регіональної залежності від російських поставок енергоресурсів, використовуючи цю залежність для розширення свого політичного, економічного та військового впливу, ослаблення європейської безпеки і підриву інтересів національної безпеки і зовнішньої політики США. Ці трубопроводи також зменшують енергетичну диверсифікацію Європи і, отже, послаблюють енергетичну безпеку Європи», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, у вересні стало відомо, що судно-трубоукладач «Академік Черський», на які РФ покладала сподівання, не готове вести роботи з укладання решти «Північного потоку – 2». Дообладнання, яке, за планами, мало відбутись на судні, перетворилося на серйозну тривалу модернізацію.
Також минулого місяця Міжнародна група клубів взаємного страхування судновласників (IG P & I) вирішила не надавати страхове покриття суднам, які можуть брати участь в будівництві трубопроводу «Північний потік – 2». Група поширила відповідний циркуляр, в якому порекомендувала учасникам «оцінити і мінімізувати ризики укладення контрактів з Nord Stream 2 і Turk Stream», щоб уникнути санкційних ризиків.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас