Intel продає підрозділ з випуску чіпів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel продає підрозділ з випуску чіпів

Фондовий ринок
500
Intel Corp. продає південнокорейській SK Hynix Inc. підрозділ в сфері випуску чіпів пам’яті NAND і пристроїв зберігання даних за $9 млрд.
Угода включає в себе операції з виробництва чіпів NAND для SSD-накопичувачів, NAND-компонентів і напівпровідникових пластин, йдеться в прес-релізі Intel.
SK Hynix отримає в тому числі і підприємство з випуску чіпів NAND в китайському Даляні. Intel при цьому збереже за собою операції в сфері систем пам’яті Optane, що переважно використовуються в дата-центрах.
Операції, які купує SK Hynix, принесли Intel виручку в розмірі $2,8 млрд в першому півріччі 2020 року, що становить основну частину доходу компанії в сфері пристроїв пам’яті (близько $3 млрд).
Intel, яка більше відома як виробник центральних процесорів для персональних комп’ютерів, починала свій бізнес в кінці 60-х рр. з випуску пристроїв пам’яті. У 80-і рр., зіткнувшись з високою конкуренцією з боку японських виробників чіпів пам’яті, Intel змінила свій курс. Компанія розглядала можливість продажу операцій в сфері чіпів пам’яті NAND протягом деякого часу в зв’язку з різким спадом на цьому ринку в 2018 році через надлишок пропозиції.
В останній рік ринок почав відновлюватися і експерти очікують його зростання в найближчі роки в зв’язку з підвищенням попиту на пристрої пам’яті.
SK Hynix після купівлі активів Intel стане одним з найбільших світових виробників чіпів пам’яті NAND. За даними аналітичної компанії TrendForce, сукупна частка SK Hynix і Intel на цьому ринку склала більше 20% у другому кварталі поточного року. Лідером ринку є південнокорейська Samsung Electronics з часткою понад 30%.
Intel повідомила, що інвестує кошти від продажу активів у розвиток бізнесу в сфері штучного інтелекту і 5G-мереж.
Компанії розраховують, що регулюючі органи схвалять угоду ближче до кінця 2021 року, після чого SK Hynix заплатить Intel $7 млрд.
Решту $2 млрд південнокорейська компанія виплатить після закриття угоди, яка, як очікується, відбудеться в березні 2025 року.
За матеріалами:
Фондовий світ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас