Словаччина безкоштовно протестує все населення країни на коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина безкоштовно протестує все населення країни на коронавірус

Світ
423
Словаччина планує протестувати на коронавірус всіх жителів країни, яким більше 10 років.
Про це заявив прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович на прес-конференції в Братиславі.
Глава уряду не уточнив, чи буде це тестування обов’язковим чи добровільним, однак запевнив, що тестування буде безкоштовним.
За словами прем’єра Словаччини, тестування населення проводитимуть в наступні два тижні у вихідні. Спочатку тестування проведуть в регіонах з найбільшим поширенням коронавірусу, після чого через тиждень, 31 жовтня і 1 листопада протестують населення в інших регіонах.
Щоб не перевантажувати медпрацівників, до організації і проведення масового тестування залучать поліцію і військових. По всій країні буде відкрито близько 6 000 медичних ділянок, на яких населення Словаччини, яке становить близько 5,5 мільйона осіб, зможе зробити тест.
За словами словацького прем’єр-міністра, щоб уникнути черг на дільницях, громадяни країни будуть приходити на тестування в певний проміжок часу в алфавітному порядку.
Матович також повідомив, що уряд готував цей план протягом трьох тижнів і вже замовив близько 13 мільйонів тестів.
“Якщо нам це вдасться, ми зможемо стати зразком для наслідування для всього світу”, – сказав прем’єр-міністр, пообіцявши уточнити більш детальну інформацію після позачергового засідання уряду в неділю.
Нагадаємо, уряд Словаччини через погіршення епідемічної ситуації в країні оголосив надзвичайний стан і ввів нові карантинні обмеження.
Всі школи в країні переведені на дистанційне навчання, а всі масові заходи, включаючи церковні, заборонено. Закрито також фітнес-центри і басейни. Ресторани можуть обслуговувати клієнтів тільки на відкритому повітрі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас