ТОП-5 галузей із найбільшою кількістю вакансій восени (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 галузей із найбільшою кількістю вакансій восени (інфографіка)

Особисті фінанси
834
Осінь зазвичай – досить активний період на ринку праці. Новий бізнес-сезон приносить як сезонні пропозиції про роботу, так і вакансії, розраховані на довгострокове працевлаштування.
Експерти grc.ua дослідили, чи збереглась ця тенденція у 2020 році.
Згідно з аналізом бази вакансій, розміщених на grc.ua протягом першої половини осені (01.09 – 15.10.2020 року), попит з боку роботодавців зростає. Так, у цей період було розміщено на 40% більше вакансій, ніж за другу половину літа. При цьому жовтень приніс навіть більше пожвавлення, ніж вересень. Хоча зазвичай він дещо поступається першому місяцю осені.
Позитивна динаміка прослідковується майже у всіх профсферах, окрім HoReCa, попит у якій був дуже активним протягом усього літа 2020 року.
ТОП-5 галузей із найбільшою кількістю вакансій восени (інфографіка)
Для більшості з них (“Домашній персонал”, “Наука та освіта”, “Безпека”) характерне збільшення кількості пропозицій про роботу в перші місяці осені.
У розрізі галузей більшу активність також почали проявляти майже всі гравці на ринку праці, крім готельно-туристичних закладів, де кількість вакансій зменшилась на 20%.
ТОП-3 профсфер за абсолютною кількістю вакансій у першій половині осені залишився ідентичним другій половині літа: до нього увійшли “IT”, “Продажі” та “Маркетинг”.
ТОП-5 галузей із найбільшою кількістю вакансій восени (інфографіка)
А от у переліку ТОП-10 відбулись певні зміни. Так, піднялись у рейтингу профсфер такі, як “Адміністративний персонал” (з 6 місця на 4), “Початок кар’єри” (з 9 місця на 7) та “Робітничий персонал” (з 11 місця на 10). Дещо послабили свої позиції “Виробництво”, “Банки”, “Бухгалтерія”, “Транспорт” (кожна з них змістилась на 1 позицію нижче у рейтингу ТОП-10). У розрізі галузей зміцнили свої позиції заклади роздрібної торгівлі (піднявшись з 3 місця на 2), освітні установи (з 10 місця на 6) та медичні заклади, аптеки, фармацевтичні компанії (з 11 місця на 10).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас