Білорусь отримала перші пів мільярда доларів російського кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь отримала перші пів мільярда доларів російського кредиту

Світ
365
Білорусь отримала 500 млн доларів кредиту на суму 1,5 млрд доларів, обіцяного місяць тому президентом Росії Володимиром Путіним. Кошти перерахував Євразійський банк розвитку (ЄАБР), який є керуючим засобами Євразійського фонду стабілізації і розвитку (ЄФСР).
Про це повідомляється на сайті банку.
Згідно з повідомленням, кошти надаються строком до 10 років з пільговим періодом до 5 років під плаваючу процентну ставку (визначається як середня прибутковість російських єврооблігацій у доларах на строк 7 років).
“Фінансовий кредит з коштів ЄФСР спрямований на підтримку бюджету Республіки Білорусь в умовах негативних наслідків пандемії COVID-19”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, на сайті Мінфіну Росії повідомляється, що крім коштів Євразійського фонду стабілізації і розвитку, Білорусь отримає кредит на 1 млрд доларів від Росії. Він буде наданий двома траншами: перші 500 млн доларів – у 2020 році і другі 500 млн доларів – у 2021 році.
Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін на зустрічі з білоруським колегою Олександром Лукашенком 14 вересня в Сочі заявив, що дасть Білорусі державний кредит на 1,5 млрд доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас