Sony випустила дисплей просторової реальності вартістю $5000 (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony випустила дисплей просторової реальності вартістю $5000 (відео)

Технології&Авто
1043
Ще кілька років тому багато виробників телевізорів випускали пристрої з підтримкою технології 3D-зображення. Для її використання були потрібні спеціальні стереоскопічні окуляри, які дозволяли об’єднувати на екрані дві плоскі картинки в об’ємне зображення. Незважаючи на подальші спроби випустити пристрої, які не потребують використання 3D-окулярів, технологія в підсумку так і не прижилася. Але це не означає, що вона виявилася зовсім марною.
Наприклад, компанія Sony вирішила реалізувати її в своєму новому дисплеї просторової реальності (Spatial Reality Display, SR Display). У поєднанні з технологією стеження за рухом очей користувачів цей дисплей може відтворювати на екрані цілком правдоподібну тривимірну картинку без використання 3D-окулярів або тієї ж гарнітури віртуальної реальності.
Новинка позиціонується як інструмент для професіоналів зі створення комп’ютерної графіки і художників віртуальної реальності, а тому не розрахована на пересічного користувача. І це зовсім не дивно, з огляду на її вартість, яка становить $5000.
Компанія вперше показала SR Display ще на початку цього року, на виставці CES 2020. Тоді ще під назвою Eye-Sensing Light Field Display. Пристрій оснащений 15,6-дюймовим рідкокристалічним дисплеєм з роздільною здатністю 4K, а також високошвидкісним датчиком стеження за рухом очей і положення користувача перед екраном.
Один з шарів панелі виконаний з мікрооптичних лінз, які поділяють зображення на екрані на праве і ліве око для створення стереоскопічного ефекту.
Для роботи SR Display потрібна наявність досить потужного комп’ютера. У мінімальних вимогах значаться сучасний процесор Intel Core i7 і графічний прискорювач NVIDIA GeForce RTX 2070 Super. Пояснюється це тим, що системі необхідно в реальному часі малювати на екрані відразу два зображення в роздільній здатності 2K для створення 3D-ефекту.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас