Американський стартап проведе випробування надзвукового літака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський стартап проведе випробування надзвукового літака

Технології&Авто
573
Дні надзвукових подорожей стають реальністю, і попереду всіх стоять не гіганти на кшталт Airbus або Boeing, а невеликі стартапи, в тому числі одна авіаційна фірма з Колорадо, яка щойно випустила літаючий прототип надзвукового авіалайнера. Про це повідомляє видання Business Insider.
Boom Supersonic був в авангарді перезапуску надзвукових комерційних польотів з власною розробкою Overture, реактивного літака типу Concorde, дебют якого намічений на 2025 рік. Літак вартістю 200 мільйонів доларів у разі успіху може скоротити вдвічі час у дорозі і зробити будь-яку точку світу значно доступнішою.
Concorde був відомий тригодинним трансатлантичним перельотом між Східним узбережжям і Європою, що дозволяло мандрівникам поснідати в Нью-Йорку і пообідати в Парижі або поснідати в Лондоні і другий сніданок мати у Вашингтоні. Але на шляху між сучасними літаками і наступною надзвуковою ерою стоять тисячі годин льотних випробувань.
Boom завершив роботу над прототипом, який проведе льотні випробування і доведе, що його технологія придатна для широкомасштабних комерційних польотів. Однопілотний демонстратор, відомий як XB-1, підніметься в небо з наступного року і прокладе шлях для Overture.
Авіакомпанії вже виявили інтерес і бажання повернутися до надзвукових подорожей, оскільки Virgin Atlantic Airways і Japan Airlines є інвесторами в компанію, яка отримала 30 попередніх замовлень. Навіть ВПС США хочуть отримати потенційний надзвуковий літак Air Force One.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас