Чому в Естонії не раді українським заробітчанам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому в Естонії не раді українським заробітчанам

Світ
3583
Через мовну та економічну причини міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме не схвалює масової трудової міграції з України в Естонію.
Про це естонський урядовець розповів Deutsche Welle.
За словами Хельме, для цього є 2 причини. Одна з яких – мовна проблема в Естонії.
“Українці не розмовлятимуть тут естонською, вони розмовлятимуть російською. Я розумію їх дуже добре, це для них легше і вони поповнюватимуть російськомовне населення в Естонії. Ми проти цього”, – додав Хельме.
Естонський міністр наголосив, що треба зважати на статистику і кількість населення у країні.
“В Естонії мешкає близько мільйона естонців. Ми бачимо статистику – десятки тисяч українців перебрались до Естонії. Це чимало для країни. Якби нас було 100 мільйонів, то нехай би приїздили 100 тисяч українців”, – сказав він.
Урядовець наголосив, що не можна порівнювати ситуацію в Естонії з Литвою, де до притоку українських трудових мігрантів ставляться досить позитивно.
“В Естонії десь 25% людей користуються, насамперед, російською мовою. У Латвії таких близько 40%. У Литві – 15%. Там немає ситуації, що литовська мова може через деякий час опинитись у меншості. У нас і в Латвії ця небезпека існує”, – пояснив естонський урядовець.
Він також вказав і на економічні причини, з огляду на які наплив українських трудових мігрантів не є, з його точки зору, бажаним.
“Вони готові працювати за мізерні зарплати. Втратять роботу наші люди – і естонці, і росіяни, які не готові працювати за мізерні кошти”, – пояснив урядовець.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас