В Україні зростуть ціни на цукор - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зростуть ціни на цукор - прогноз

Аграрний ринок
844
Ціни на цукор на внутрішньому ринку після різкого підвищення тижнем раніше трохи відкотилися, проте цукор на внутрішньому ринку буде дорожчати.
Про це заявив заступник гендиректора з економічних питань A’SPIK group Дмитро Панчук, повідомляє agronews.
Як зазначається, представники цукрових заводів прогнозують підвищення оптових цін на початку 2021 до 15-16 тис. грн/т (з ПДВ).
Панчук пояснив, що однією з основних причин зростання цін на цукор стала нижча, ніж очікувалося, врожайність цукрових буряків – 400 ц/га замість 500 ц/га.
Крім того, за його словами, цукристість буряка також нижча від прогнозованих показників. Зростанню цін сприяє і активізація сегмента експорту.
“Активізувалися покупці з багатьох ринків СНД”, – сказав Панчук, додавши, що 100 тис. тонн цукру було законтрактовано ще навесні, по форварду і найближчим часом цей експортний контракт цукрові заводи також почнуть виконувати.
Панчук зазначив, що цінова ситуація на ринку цукру навесні-влітку 2021 буде залежати від того, які площі будуть засіяні цукровим буряком.
Крім того, наголошується, що цукрові заводи притримують товар, накопичуючи його на складі в очікуванні більш вигідних цін.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас