З початку року в Україні близько 35 тисяч осіб отримали статус “муніципальної няні” та виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року в Україні близько 35 тисяч осіб отримали статус “муніципальної няні” та виплати

Особисті фінанси
499
В Україні з початку року близько 35 тисячам осіб було призначено та виплачено компенсацію за послугу “муніципальна няня”.
Про це у відповіді на інформаційний запит УНН повідомили у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.
“З початку поточного року 34 662 особам було призначено та виплачено компенсацію з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”, — сказано у відповіді на запит.
Найбільше звернень щодо компенсації послуги з догляду “муніципальна няня” зареєстровано у Львівській області — 4 806 осіб, Рівненській області — 4 009 осіб, Миколаївській області — 3 198 осіб.
Компенсація послуги “муніципальна няня” виплачується отримувачу послуги “муніципальна няня” в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком від шести років, установленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня, але не більше від вартості послуги “муніципальна няня”, сплаченої отримувачем послуги “муніципальна няня”.
Так, згідно із Законом України про Державний бюджет на 2020 рік, прожитковий мінімум на дітей віком до 6 років з 1 січня 2020 року становив 1779 гривень, з 1 липня 2020 року становить 1859.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів схвалив постанову, котра змінює порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас