Міжбанк: вівторок буде нестандартним через два вихідні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: вівторок буде нестандартним через два вихідні

Валюта
905
Цей вівторок пройде досить нестандартно для українського валютного ринку. Виною всьому вчорашній вихідний в США (відзначали День Колумба і всі розрахунки по долару на нашому міжбанку проводилися ТОМом) і завтрашнє вже своє свято – День захисника України.
Фактично розрив робочого тижня на дві рівні частини з вихідною середою на тлі періоду бюджетних розрахунків у клієнтів, що настане незабаром, – повністю змінить весь розклад попиту і пропозиції на міжбанку в найближчі дні. Сьогодні на торги вийдуть всі заявки компаній на купівлю-продаж долара, перенесені вчора.
Крім цього, у другій половині дня банки зарахують доларову валютну виручку за неробочий День Колумба в США і частина клієнтів навіть постарається її сьогодні встигнути продати. А частина компаній віддасть перевагу перенести всі свої валютні операції відразу, щоб не залежати і від завтрашнього свята в Україні.
Ситуативні завдання великих клієнтів на тлі майбутньої святкової середи і будуть формувати сьогодні як курсовий тренд на міжбанку, так і статистику торгів. Сесія 13 жовтня буде дуже активною і складатиметься з двох частин. У першій половині дня будуть поспішати ті клієнти, хто переніс валютні операції на сьогодні і кому потрібно терміново саме цією датою закрити свої зовнішньоекономічні розрахунки. У другій – на міжбанку залишаться дві категорії гравців – спекулянти і ті компанії, хто вирішить сьогоднішнім днем ​​перед святами продати зараховану після обіду доларову виручку практично “з коліс”. Це призведе до перекосів попиту і пропозиції на торгах, а також дасть шанс Нацбанку спробувати поповнити резерви в разі ситуативного надлишку пропозиції долара на торгах.
За нашими прогнозами статистика торгів 13 жовтня складе до $140-170 млн при здійсненні до 440-480 угод.
Частково на настрої і рішення компаній-торговців цінними паперами і самих банків вплинуть результати сьогоднішнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Чиновники будуть пропонувати гривневі облігації на 195,349,657 і 1133 дня. Ми впевнені, що основними їхніми покупцями будуть держбанки і це частково буде впливати на ресурсний і валютний ринки сьогодні і в четвер.
Зростання ліквідності в банківській системі (вже вчора на ранок коррахунки банків зросли відразу на 15,8 млрд гривень до 50,3 млрд) – також додасть самим банкам гривневих ресурсів для роботи на валютному ринку з власної валютної позиції.
Готівковий ринок продовжить орієнтуватися на ситуацію на міжбанку без власної гри “на підвищення” або “на пониження”.
Курси міжбанку за прогнозом на 13 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,20 – 28,45 гривень, євро – коридор 33,16- 33,57 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,29 / 28,31
євро – 33,42 / 33,44
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас