З 2021 року Amazon перейде на електротранспорт (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2021 року Amazon перейде на електротранспорт (відео)

Фондовий ринок
509
У своєму офіційному блозі Amazon повідомляє, що вже в 2021 році почне переходити на електротранспорт. Протягом року компанія зобов’язується поповнити власний автопарк електровантажівниками в кількості 10 тис..
Згідно з програмою The Climate Pledge, інтернет-рітейлер зобов’язується в 2040 році повністю перейти на електротранспорт, випробування якого почалися вже в 2020-му. До кінця 2020 року Європейський автопарк поповниться 1800 машинами. До 2022 року у віданні компанії буде 10 тис. електровантажівок, а до 2030-го — 100 тис.
“Автомобіль, який ми розробили разом з Amazon, не просто електричний. Ми поставили на чільне місце безпеку і функціональність, щоб створити транспортний засіб, оптимізований для доставки посилок”, — прокоментував Р.Дж. Скаріндж, генеральний директор Rivian.
Машина оснащена датчиками руху для безпечного паркування, визначення перешкод на дорозі, а також декількома зовнішніми камерами, зображення з яких виводяться на дисплей, і водій отримує огляд в 360 градусів. Управляти авто допомагає Alexa, що працює не тільки як GPS-навігатор, але і повідомляє різного роду інформацію про маршрут прямування, метеозведення і т. п.
До того як інвестувати в проєкт Rivian, Amazon не змогла знайти на ринку електрокари, які б по максимуму задовольняли її потреби. Замість того щоб чекати, поки галузь запропонує придатний варіант, Amazon уклала партнерську угоду з Rivian, щоб прискорити процес створення “правильного” електромобіля.
Спільна розробка електрокарів обійшлася Amazon в $700 млн, ще певну суму вклав автовиробник Ford Motor. Сума інвестицій в цей проект становить $1,9 млрд.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас