У Раді визнали роботу Кабміну щодо прожиткового мінімуму незадовільною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді визнали роботу Кабміну щодо прожиткового мінімуму незадовільною

Казна та Політика
554
Комітет ВР з питань соцполітики та захисту прав ветеранів визнав незадовільною роботу Кабміну з виконання Рекомендацій парламентських слухань Про формування прожиткового мінімуму і пропонує заслухати прем’єра Дениса Шмигаля з цього питання на найближчій “Годині запитань до уряду” в парламенті.
Народним обранцям не сподобалося те, що уряд не здійснив заходів щодо наближення в 2020 році розміру прожиткового мінімуму до його реальної величини з урахуванням оновлення наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг (Рада ухвалила рекомендації слухань “Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні” 19 травня).
По-друге, Кабмін не створив міжвідомчу робочу групу для розробки удосконалення методології визначення прожиткового мінімуму з урахуванням міжнародних стандартів і досвіду розвинених країн, з подальшим внесенням відповідного законопроєкту на розгляд Ради.
“Визнати роботу Кабміну незадовільною і звернутися до погоджувальної ради [керівників фракцій і груп], щойно він засідатиме, винести питання про формування прожиткового мінімуму на найближчу “Годину запитань до уряду”, щоб нам про його формування доповів прем’єр”, – сказала голова комітету Галина Третьякова. Її пропозицію підтримали.

Довідка Finance.ua:

  • Прожитковий мінімум з 1 січня 2021-го становитиме 2189 грн на місяць на одну особу – показник залишиться на рівні грудня 2020-го, коли збільшиться з 2118 грн.
  • Наступного року заплановано два підвищення: з 1 липня – до 2294 грн, а з 1 грудня – до 2393 грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас