Adidas, Gucci, Stella McCartney вироблятимуть одяг з грибів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adidas, Gucci, Stella McCartney вироблятимуть одяг з грибів

Світ
3074
Бренди Adidas, Kering (Gucci та Saint Laurent) та Stella McCartney співпрацюватимуть зі стартапом з Сан-Франциско Bolt Threads, що виробляє екологічну шкіру з грибів, передає The New York Times.
Виробники одягу проінвестували в виробництво замінника тваринної шкіри для одягу з міцелію грибів. Однак точна сума інвестицій не розголошується. Як зазначив засновник стартапу Ден Уідмайер, вже наступного року з’явиться одяг цих брендів з екологічною шкірою Mylo.
Замінник шкіри з грибів виготовляють на заводах в Європі, на яких раніше виробляли гриби. Проте точну локацію заводів тримають у секреті.
Екологічну шкіру виготовляють з кореня грибів — міцелію.
“Коли ви торкаєте синтетичну шкіру, ви відчуваєте холодний пластик. А Mylo має еластичність і тепло, які дійсно здаються природними”, – зазначив Джеймі Бейнбрідж, Віцепрезидент Bolt Threads.
Adidas, Gucci, Stella McCartney вироблятимуть одяг з грибів
Приблизно за 8-10 днів міцелій вирощують при контрольованій температурі та вологості, після чого отримують листи зі шкірою. Потім ці листи обробляють та фарбують.
Також стартап виробляє штучну нитку з білку та спеціальних дріжджів. Нитка Microsilk нагадує шовк павуків. Її вже раніше використовували у капсульній колекції Stella McCartney.
За матеріалами:
Na chasi
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас