В Україні набуло чинності нове карантинне зонування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набуло чинності нове карантинне зонування

Казна та Політика
832
У понеділок, 12 жовтня, набуло чинності нове карантинне зонування. В “червону зону” зараз входять два міста.
Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
“Червона зона”:
  • місто Канів Черкаської області;
  • місто Суми.
Заборонено роботу: громадського транспорту; ТРЦ, кафе і ресторанів.
“Помаранчева зона”:
  • Київ, Вінниця, Луцьк, Дніпро. Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.
В ній заборонена: робота хостелів, турбаз і т. д. (крім готелів); розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планових госпіталізацій в лікарні; спортзалів, фітнес-центрів, крім тих, які приймають відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів, установ культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів: одна людина на 20 кв. м і не більше 100 осіб.
Згідно з новими правилами зонування, скасовується норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповненні 50% сидячих місць.
“Жовта зона”:
  • Запоріжжя.
У ній забороняється відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають “кризові” послуги.
“Зелена зона”:
  • всі інші області і міста входять в цю зону. Обов’язковим залишається наявність маски або респіратора під час перебування в приміщенні; дотримання дистанції під час проведення масових заходів (1 людина на 5 кв. м); дотримання дистанції під час проведення заходів в установах культури (заповненість 50% місць); перевезення людей у громадському транспорті у межах кількості сидячих місць. Ці обмеження діють і в інших зонах.

Страхування від COVID-19 😷

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас