У ПриватБанку розповіли про дохід у ІІІ кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПриватБанку розповіли про дохід у ІІІ кварталі

Фондовий ринок
331
ПриватБанк завершив третій квартал 2020 року з прибутком 21,3 млрд грн. За підсумками першого півріччя року прибуток банку становив 14,1 млрд грн.
Про це повідомила пресслужба банку.
За даними банку, збільшення прибутку банку було забезпечено насамперед зростанням комісійних доходів. Відновлення ділової активності у третьому кварталі дозволило ПриватБанку збільшити обсяг комісійних доходів у порівнянні з другим кварталом на 29% – до 13 млрд за підсумками 9 місяців року. Процентний дохід, зважаючи на відчутне зниження відсоткових ставок за кредитами малому та середньому бізнесу, у третьому кварталі залишився на рівні попереднього кварталу та за підсумками 9 місяців року становить 15,8 млрд грн.
Всього від обслуговування клієнтів та виконання банківських операцій за 9 місяців 2020 року банк отримав 10,6 млрд грн прибутку. Інша частина прибутку – результат впливу макроекономічних та інших факторів.
Зміни в світовій економіці та економіці України обумовили збільшення справедливої вартості облігацій внутрішньої державної позики, що були отримані як внесок в статутний капітал банку при націоналізації. За рахунок такої переоцінки за 9 місяців банк отримав 17,6 млрд грн доходу. Одночасно ця переоцінка частково нівелює від’ємний вплив на результати банку коливань валютних курсів, що за 9 місяців 2020 року обумовило -7,3 млрд грн збитків.

10 речей, які ви не знали про ПриватБанк

У 3 кварталі 2020 року банк продовжив формувати страхові резерви під можливі збитки внаслідок дії пандемії коронавірусу, але основна частина таких резервів була сформована в 1 півріччі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас