Міжбанк: більшість чинників підтримають гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: більшість чинників підтримають гривню

Валюта
710
П’ятниця пройде досить цікаво на валютному міжбанку, а сама сесія буде проходити в два етапи. До обіду – активна робота всіх клієнтів і банків з досить швидким укладенням угод, друга половина дня – різке зниження операцій з остаточним завершенням реальних операцій вже до 16 години.
Основних причин такого поділу торгової сесії цієї п’ятниці дві:
По-перше – спрацює ефект закінчення тижня, коли значна частина компаній воліє або швидко закрити свої зовнішньоекономічні операції перед вихідними, або відразу перенести ці угоди на перший робочий день наступного тижня, а поки що по можливості заробити на коротких банківських депозитах за вихідні.
По-друге – в понеділок в США вихідний – День Колумба, і розрахунки по долару на умовах ТОМ не дуже цікаві більшості українських клієнтів – покупців цієї валюти. Тому або вони будуть сьогодні оперативно закривати свої угоди в доларі до обіду, щоб встигнути ще й проплатитися, або – відразу відкладуть свої операції в доларі практично відразу до вівторка.
Такий розклад на валютному ринку призведе в будь-якому випадку до загального досить низького обсягу торгів. За нашими прогнозами, обсяги операцій сьогодні будуть перебувати в межах до $110-150 млн при здійсненні до 380-450 угод.
Головними мотиваторами для клієнтів валютного ринку на 9 жовтня будуть: фінансування поточних господарських операцій, коригування своїх дій на торгах з урахуванням нюансів роботи американського ринку в майбутній понеділок і наближення вихідних.
При істотному надлишку пропозиції на міжбанку – ми побачимо виходи Нацбанку з купівлею долара, а при дефіциті валюти – НБУ постарається сьогодні не втручатися в перебіг торгів, щоб заощадити резерви. Їх зниження за вересень до $26,5 млрд частково зменшує можливості регулятора для максимально активної роботи на валютному міжбанку і він буде змушений зараз намагатися викуповувати долар на ринку для їх поповнення.
В даний час – більшість факторів продовжує працювати на користь ситуативного зміцнення нацвалюти, а поступове зниження ліквідності в системі і особливо вчорашнє зниження коррахунків банків відразу до рекордно низьких 33,9 млрд гривень – також надало їй підтримку на торгах. Але всі карти для нацвалюти можуть сплутати активні виходи на ринок нерезидентів з купівлею валюти, які на малооб’ємному українському міжбанку своїми купівлями навіть на суми в $15-20 млн здатні швидко змінювати розклад попиту і пропозиції протягом дня.
Курси міжбанку за прогнозом на 9 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,15 – 28,35 гривень, євро – коридор 33,01-33,45 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,21 / 28,23
Євро – 33,13 / 33,15
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас