Долар дешевшає в зв'язку зі зростанням сподівань на новий пакет стимулів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає в зв'язку зі зростанням сподівань на новий пакет стимулів у США

Банківські метали
1917
Долар дешевшає щодо основних світових валют в п’ятницю на сигналах про те, що США все ж таки зможуть ухвалити черговий великий пакет стимулюючих заходів незабаром.
Білий дім, який раніше на цьому тижні заявив про припинення переговорів з Конгресом щодо нового пакету, змінив свою тактику. Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив спікеру Палати представників Ненсі Пелосі, що президент США Дональд Трамп, який раніше заявляв про намір підписати кілька законопроєктів для цільової допомоги окремим сегментам економіки, все ж таки схиляється до необхідності ухвалення повномасштабного пакету стимулюючих заходів, пише Bloomberg.
Пелосі заявила журналістам у четвер, що Палата представників не підтримає законопроєкт про стимулюючі заходи для авіакомпаній, до чого за день до цього закликав Трамп, поза масштабним пакетом фінансової допомоги.
Зростаючі надії на нові стимули знижують привабливість долара, підвищуючи попит на більш ризиковані активи, пише Dow Jones.
Індекс ICE, що відстежує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,1% в ході торгів. Більш широкий WSJ Dollar Index опустився на 0,2%.
Курс євро до долара США піднявся в п’ятницю до $1,1773 в порівнянні з $1,1761 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти щодо єни зменшилася до 105,92 єни проти 106,03 єни напередодні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас