НБУ запровадив оверсайт індикаторів валютного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запровадив оверсайт індикаторів валютного ринку

Казна та Політика
264
Національний банк України (НБУ) ввів оверсайт індикаторів валютного ринку для приведення механізму їх визначення, розрахунку та оприлюднення у відповідність до принципів міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO) для фінансових індикаторів.
Як повідомляє пресслужба НБУ, мова йде про такі показники, як офіційний курс гривні до інших валют, довідкове значення курсу гривні до долара на 12:00, а також облікова ціна банківських металів.
За інформацією регулятора, це сприятиме зміцненню довіри інвесторів та інших учасників фінансового ринку до індикаторів валютного ринку України, які можуть використовуватися для проведення транзакцій з купівлі та продажу валюти на українському та міжнародних ринках і розрахунку фінансових результатів за такими угодами.
Для цього були розширені повноваження чинного Комітету оверсайту Українського індексу міжбанківських ставок UONIA. У зв’язку з додатковим функціоналом він був перейменований в Комітет оверсайту індикаторів грошового і валютного ринків.
Цей комітет, до складу якого входять як представники Нацбанку, так і фінансових ринків, займатиметься питаннями визначення, розрахунку та оприлюднення індикаторів не тільки грошового, а й валютного ринків.
При необхідності він буде напрацьовувати пропозиції і пропонувати рішення щодо вдосконалення цих процесів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас