Голова НБУ назвав ідеальний ліміт інвестування в ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ назвав ідеальний ліміт інвестування в ОВДП

Фондовий ринок
852
Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що максимальний показник фінансування держборгу банківською системою для нашого ринку – 35% від депозитної бази.
Про це він сказав в інтерв’ю zn.ua.
“Є загальносвітові індикатори обсягів фінансування держборгу банківською системою у відсотках від депозитної бази. Так от, 35% від депозитної бази – це максимальний показник для нашого ринку. Наразі він у нас становить майже 35%. Оці майже 35% і є відповіддю на запитання про те, як я до цього ставлюся”, – відповів Шевченко на питання щодо протиріччя між стратегією розвитку держбанків, в якій йдеться про необхідність зменшення частки держоблігації в активах, і очікуваннями Мінфіну, який цю стратегію писав, – збільшувати вкладення в ОВДП для фінансування дефіциту бюджету.
За даними Нацбанку, депозити резидентів (фізособи, юрособи, державні органи) в банківській системі становили 1,226 трлн грн на кінець серпня. Тоді банки володіли ОВДП на 415 млрд грн – це дає частку ОВДП у 33,8% до депозитів.
Станом на ранок 8 жовтня банки володіли ОВДП на 435,5 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • Мінфін в 4 кварталі запланував 4 аукціони в доларах, 1 в євро і щотижня в гривнях.
  • Депутати фракції “Слуга народу” пропонують випустити ОВДП на 19,6 мільярдів, щоб в четвертому кварталі 2020 року погасити борг перед виробниками “зеленої” енергетики.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас